3 misverstanden over het gebruik van de anhydriet gietdekvloer

Geeft u ook de voorkeur aan een traditionele zandcementdekvloer? Bijna in alle grondgebonden woningen wordt er standaard een zandcementdekvloer aangebracht. Dat de anhydriet gietdekvloer ook een goede optie is, vaak zelfs een betere optie, is bij veel bouwbedrijven nog niet doorgedrongen. Uit onderzoek blijkt dat veel aannemers, architecten, tegelzetters en stoffeerders vaak onvoldoende kennis hebben van de huidige gietdekvloer. Hierdoor blijven zij loyaal aan de zandcementdekvloer. Deze keuze is in bijna alle gevallen gebaseerd op onterechte aannames. En dat is zonde, want daardoor maken veel bouwbedrijven nog geen gebruik van de vele voordelen die een gietdekvloer kan bieden. Daarom delen wij in dit artikel de 3 grootste misverstanden over de gietdekvloer in bouwprojecten.

1. De droogtijd van een gietdekvloer is een probleem

Het drogingsproces van een gietdekvloer hoeft in principe geen probleem te vormen. Het wordt pas een probleem wanneer u nadenkt over het droogproces wanneer de vloer al is aangebracht. Het drogen van een gietdekvloer duurt namelijk niet per se langer dan een zandcementdekvloer, het drogingsproces is vooral anders. Wanneer u dit vanaf het begin meeneemt in de bouwplanning, levert dit geen enkel probleem op. Sterker nog, wanneer u het droogproces op een juiste wijze integreert in uw bouwplanning, kan dit sneller dan bij een zandcementdekvloer.

2. Een gietdekvloer is pas rendabel bij grote projecten

Vaak wordt gedacht dat een anhydrietgebonden dekvloer pas economisch verantwoord is als er grote oppervlakken gemaakt worden. In een ver verleden was dit inderdaad het geval, maar dat is op dit moment al lang niet meer zo. Tegenwoordig zijn gietdekvloeren ook rendabel bij kleinschalige projecten. Zelfs bij de bouw van één woning.

3. Een gietdekvloer kost meer voorbereiding dan een zandcementdekvloer

Veel bedrijven hebben moeite met de voorbereiding van een gietdekvloer. Uit onderzoek blijkt dat onterecht wordt aangenomen dat meer voorbereidingswerkzaamheden nodig zijn dan bij een zandcementdekvloer. Zoals bijvoorbeeld het dichten van gaten. Het klopt inderdaad dat gaten moeten worden dichtgemaakt, maar dat is bij een zandcementdekvloer niet anders. Beide vloeren vereisen dezelfde voorbereidingswerkzaamheden, mits u bijvoorbeeld de vastgestelde energienormen wilt behalen.

Meer informatie over de gietdekvloer en de zandcementdekvloer

Bent u benieuwd naar de voordelen van een gietdekvloer voor uw bouwproject of heeft u nog andere vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Van Rijbroek Vloeren. Onze specialisten op het gebied van gietdekvloeren en zandcementdekvloeren geven u graag een eerlijk en duidelijk advies voor uw bouwproject. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron van Rijbroek via 0413-265055 of via deze website.

Het aanbrengen van een zwevende gietdekvloer
Het aanbrengen van een zwevende gietdekvloer
Gietdekvloeren - ook voor 1 woning