Vloerenbedrijf Van Rijbroek is specialist in gietdekvloeren. Anhydriet gebonden, cementgebonden, lichtgewicht of snel bekleedbaar: wij stemmen de vloer af op het project. Wij luisteren naar uw wensen en geven deskundig advies.

 

Calcium sulfaat gebonden (Anhydriet)

De anhydriet gietvloer is in veel gevallen een betere afwerkvloer dan de zandcementvloer, dankzij betere mechanische eigenschappen. Anhydriet past binnen het milieubewust bouwen en is geschikt voor grote, vlakke oppervlakten. Vanwege de hoge druksterktes en buigsterkte is anhydriet minder beschadigend voor isolatie, en het wordt bovendien sneller verwerkt. Een gemiddelde werkploeg kan, geheel arbeidsvriendelijk, circa 1.000 m2 per dag aanbrengen. De warmte geleidende eigenschappen maken anhydriet uitstekend toepasbaar bij vloerverwarming of koeling. Voor ruimten met een hoge vochtbelasting is anhydriet niet geschikt.

 

Cementgebonden

Sinds 2002 is het mogelijk om naast anhydriet gietvloeren ook cementgebonden gietvloeren te maken. De kwaliteit is hoger dan die van zandcementvloeren, ook ligt de productie hoger. De vloeiende en zelf verdichtende eigenschappen zorgen ervoor dat het verdelen, afrijen en verdichten niet meer nodig is. Daarnaast bereiken we een uniforme sterkte. De cementgebonden gietvloer heeft ook uitstekende warmte geleidende eigenschappen, wat een voordeel is bij vloerverwarming of koeling.

 

Lichtgewicht

Van Rijbroek heeft de lichtgewicht gietdekvloer in 2014 geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Met de vloer realiseren we een gewichtsbesparing van maar liefst 35%. Daarmee is deze zeer geschikt voor renovatiewerken en houten ondergronden. Ook heeft de vloer een isolerende werking, wat zorgt voor meer wooncomfort en warme voeten. Meer informatie? Bekijk ons leaflet lichtgewicht gietdekvloeren.

 

Anhydriet Rapid®: Sneller bekleedbaar dan zandcement

Van Rijbroek gietdekvloeren heeft in 2017 – in samenwerking met bindmiddelproducent CASEA – Anhydriet Rapid®: de sneldrogende anhydriet gietdekvloer geintroduceert. Toepassing van dit gemodificeerde bindmiddel zorgt ervoor dat de anhydriet gietdekvloer al na 7 tot 10 dagen bekleed (bijv.: tegels / linoleum) kan worden, met een kortere doorlooptijd dan bij zandcement dekvloeren. Dit geldt voor alle typen vloerafwerkingen, zwevende dekvloeren, en zelfs laagdikten tot 70mm. Voor projecten waar snelheid in afwerking of oplevering een absolute vereiste is, geeft Anhydriet Rapid® een enorme tijdswinst.

Als snelheid in afwerking een belangrijk argument is, zijn er nu alle redenen voor aannemers en voorschrijvers om te kiezen voor de kwalitatieve Anhydriet Rapid® gietdekvloer.
Meer informatie? Bekijk ons leaflet Anhydriet Rapid®.

 

Vloerverwarming

De samenstelling van onze vloeren passen wij aan op vloerverwarming. Voor ieder project kiezen we de beste isolatievormen en toepassingen. De gietvloer zorgt voor een goede omsluiting van de vloerverwarming, wat betekent dat de warmte van de vloerverwarming goed doorkomt.