Zwevende vloeren

Vloerenbedrijf Van Rijbroek is specialist in zwevende vloeren. Wij weten precies wanneer en waarom deze afwerkvloer geschikt is voor uw project. Wij luisteren naar uw wensen en geven deskundig advies.

Een zwevende dekvloer bestaat uit een veerkrachtige onderlaag met bovenop een stevige dekvloer. Wij passen zwevende vloeren vaak toe in gestapelde bouw: in appartementen en bij renovatieprojecten. De constructie zorgt namelijk voor een zeer goede isolatie van warmte en geluid, waardoor het mogelijk is om te kiezen voor harde vloerafwerkingen.

 

Akoestische geluidsisolatie

De isolatie wordt afgestemd op het project en de eisen en wensen van onze opdrachtgevers. Wij houden rekening met de geluiden die gedempt moeten worden. Ook bekijken wij hoeveel ruimte (en hoogte) we beschikbaar hebben voor de isolatie. Op basis hiervan en op basis van de constructievloer en dikte van de afwerkvloer, kiezen we de juiste isolatie.

Doorgaans ligt het bouwbesluit (2012: LnT,A ≤54, voorheen Ico ≥+5), of de comforteis (2012: LnT,A ≤49, voorheen Ico ≥+10), ten grondslag aan de wens van de klant.

Thermische isolatie

Afhankelijk van de gevraagde Rc waarde en toepassing van wordt een keuze gemaakt uit de diverse soorten isolatie, zoals XPS, EPS, PIR, Resolschuim en steen- of glaswol.

Iedere isolatievorm heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen en voor- en nadelen. Wij wegen deze zorgvuldig voor u af en komen met een sluitend advies.

 

Vloerverwarming

De samenstelling van onze vloeren en isolatie passen wij aan op de gestelde geluids- en warmte eisen. Voor ieder project kiezen we de beste isolatievorm, afgestemd op de toepassing en de montage: tacketplaat, noppenplaat of montage strippen. Tevens zorgt de gietvloer voor een goede omsluiting van de vloerverwarming, wat betekent dat de warmte van de vloerverwarming goed doorkomt. Dankzij de toegepaste isolatie bij zwevende vloeren is bij de aanleg van de afwerkvloer geen montagenet nodig.