VR AirFloor Acoustic® bezorgt 616 woningen hoog comfort

Lighting: 616 woningen (City Lofts en penthouses) in Eindhoven Centrum
Lighting: 616 woningen (City Lofts en penthouses) in Eindhoven Centrum

Vloerenbedrijf van Rijbroek produceert al meer dan 40 jaar dekvloeren voor de woningbouw en de utiliteitsbouw. Duurzaam bouwen en maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij Van Rijbroek al in de jaren 90 gestart met de bewuste keuze voor calciumsulfaat gebonden gietdekvloeren.

616 woningen Philips Lighting
Aannemer Stam & De Koning (Volker Wessels) transformeert het voormalige Philips Lighting gebouw in hartje Eindhoven naar 616 zelfstandige woningen (City lofts, penthouses) en dagwinkels. Het project vertegenwoordigd een vloeroppervlakte van ca 43.000m2.

Kwaliteit van wonen
De gietdekvloeren zijn door Van Rijbroek® voorzien van VR AirFloor Acoustic® geluidwerende isolatie, zorgen voor een hoog wooncomfort doordat contactgeluid tussen de verschillende woningen sterk gereduceerd wordt.

Van Rijbroek verzorgt voor Stam & de Koning de zwevende gietdekvloeren bij Woonzorgcomplex “Ginneve” te Valkenswaard

Woonzorgcomplex “Ginneve” te Valkenswaard

Van Rijbroek verzorgt voor Stam & de Koning de zwevende gietdekvloeren bij Woonzorgcomplex “Ginneve” te Valkenswaard
Van Rijbroek verzorgt voor Stam & de Koning de zwevende gietdekvloeren bij Woonzorgcomplex “Ginneve” te Valkenswaard

In opdracht van Woningbelang bouwt Stam & de Koning een appartementencomplex met 44 appartementen. Het nieuwe woongebouw is er voor senioren die er zelfstandig een woning huren en zorg op maat inkopen. Toekomstige bewoners huren een appartement bij Woningbelang. Valkenhof levert zorg op maat in de woning.

Van Rijbroek verzorgt voor Stam & de Koning de zwevende gietdekvloeren.

Gietdekvloeren bij woonzorgcomplex de Leyhoeve te Tilburg

34.000m2 Arbeidsvriendelijke gietdekvloeren in Tilburg

Vloerverwarming met tackers direct op de isolatie
Vloerverwarming met tackers direct op de isolatie

Het aanbrengen van gietdekvloeren kan staande worden verricht. Werken in gebogen houding, knielen, kruipen en hurken, kortom grote fysieke belastingen worden sterk gereduceerd. Allemaal grote voordelen ten opzichte van het aanbrengen van een traditionele zandcementen dekvloer. Bovendien staat door de nieuwe Arbowet die begin dit jaar is ingegaan, arbo-vriendelijk werken hoog op de agenda.

In Woonlandschap de Leyhoeve in Tilburg realiseert projectontwikkelaar Roozen van Hoppe tweehonderd huurappartementen, 85 zorgsuites voor ouderen en diverse faciliteiten zoals horeca, een zwembad en zorg gerelateerde ruimten. In lijn met hun missie – ‘samen aangenaam oud worden’ – wil de opdrachtgever het project op een arbo-vriendelijk manier uitvoeren. Een streven dat door Vloerenbedrijf van Rijbroek wordt omarmd.

Arbo-vriendelijke bronmaatregelen

Woonlandschap de Leyhoeve te Tilburg in aanbouw
Woonlandschap de Leyhoeve te Tilburg in aanbouw

Van Rijbroek wil graag dat haar vloerleggers op een gezonde manier de pensioenleeftijd bereiken en kiest bewust voor gietdekvloeren. Deze werkwijze voorkomt grote fysieke risico’s doordat het werk staande wordt verricht. Het is niet nodig om de specie handmatig met een schop spreiden, want de gietmortel doet dit werk zelf. De gietmortel wordt volautomatisch aangemaakt en heeft een laag restvochtpercentage.

Ergonomische montage van vloerverwarming.
Alle vloeren van de Leyhoeve (circa 34.000 vierkante meter) worden voorzien van geluidswerende isolatie met calciumsulfaat gebonden gietdekvloeren. Er is gekozen een geluidswerende laag van EPS-T isolatieplaten. Deze geluidswerende isolatie is door de vezelversterkte cacheering direct geschikt voor de montage van vloerverwarming. Deze wordt met behulp van zogenoemde tackers direct aan de isolatie bevestigd. Daarom kunnen alle werkzaamheden staande worden verricht. Er hoeven geen staalmatten worden gelegd en het vastknopen van vloerverwarmingslangen behoort tot het verleden.
Vervolgens wordt de dekvloer afgestort met een hoogwaardige anhydriet gietvloer op basis van calciumsulfaat. Met de gekozen gietmortel droogt de gietvloer naar een laag vochtgehalte wat zorgt voor een hoog wooncomfort. Omdat daarnaast alle vloerverwarmingslangen goed worden omsloten, wat de warmtedoorgifte te goede komt, ontstaat een aangenaam woonklimaat.

Milieu
Het mineraal anhydriet is een watervrij gips dat door de reactie met water kan verharden en zo de toeslagmaterialen aan elkaar kan kitten. Het gebruik van dit bindmiddel gaat terug tot in de oudheid: de Egyptenaren gebruikten het al bij de bouw van hun piramides. Het toepassen van een calciumsulfaatcalcium sulfaat (anhydriet) dekvloer betekent een verantwoord gebruik van industriële reststoffen, zoals rookgasontzwavelingsgips, dat vrij komt bij het reinigen van rookgassen van kolengestookte energiecentrales.
De gietmortels worden op de bouwplaats van de Leyhoeve aangemaakt met behulp van de eigen mobiele centrales van het vloerenbedrijf. Het water hoeft niet mee met het transport naar de bouwplaats. Dit alles zorgt voor een significante reductie op de uitstoot van CO2. Ter ilustratie: voor het project de Leyhoeve komt dit neer op een besparing van één vracht water op drie vrachten gietmortel, in totaal ongeveer 35 vrachten water, wat resulteert in een CO2-reductie van ca 8 ton. In aanmerking nemend dat één hectare bos in een jaar gemiddeld 6 ton CO2 uit de lucht filtert, dan is het duidelijk dan deze werkwijze een positieve invloed heeft op het milieu.

50 appartementen voorzien van gietdekvloeren te Den Bosch

50 app. Den Bosch voorzien van zwevende gietdekvloeren

50 appartementen voorzien van gietdekvloeren te Den Bosch
50 appartementen voorzien van gietdekvloeren te Den Bosch

In Den Bosch bouwt Bouwgroep van Stiphout een complex met 50 appartementen. Deze appartementen zijn door Van Rijbroek voorzien van ruim 4.000m2 geluidswerende zwevende gietdekvloeren.

Bakermonde Nieuwegein transformeert met zwevende gietdekvloeren

Transformatie van Bakenmonde te Nieuwegein
Transformatie van Bakenmonde te Nieuwegein

In Nieuwegein transformeert transVORM uit Papendrecht het circa 10.500 m2 tellende bestaande kantoorpand Bakenmonde naar 106 appartementen. Om dit aantal te kunnen realiseren moet er een extra laag op het bestaande gebouw komen.
Bij deze transformatie is geluid van groot belang. Vandaar dat gekozen is om de ca 8.000m2 dekvloer uit te voeren als zwevende gietdekvloer, om zijn geluidswerende eigenschappen.
Het pand – direct gelegen aan de voet van de afslag van de A2 in Nieuwegein zuid – krijgt bij oplevering het duurzaamheidslabel B en zelfs deels label A.

BAM Utiliteitsbouw realiseert samen met Vloerenbedrijf van Rijbroek Centrumplan Hoek Promenade te Uden

Ook centrumplan Hoek Promenade te Uden kiest voor totaaloplossing van Van Rijbroek

BAM Utiliteitsbouw realiseert het Centrumplan Hoek Promenade, gelegen aan de westzijde van het winkelcentrum van Uden tussen de Marktstraat, de Galerij, de Pastoor Spieringsstraat en de Kerkstraat. Dit project moet de vernieuwing van het winkelcentrum van Uden vormgeven en ruimte bieden aan nieuwe (regionale) trekkers om zich in Uden te kunnen vestigen. Het vormt de afronding van het kernwinkelgebied van Uden, ook wel “het rondje van Uden”genoemd.

De appartementen worden door Van Rijbroek voorzien van 3.000m2 zwevend akoestisch ontkoppelde gietvloeren. Voor de winkels binnen het centrumplan heeft de BAM gekozen voor 7.500m2 zandcement dekvloeren. Tot slot wordt de parkeergarage voorzien van 3.800 thermische isolatie.

BAM Woningbouw realiseert samen met Vloerenbedrijf van Rijbroek Centrumplan Hoek Promenade te Uden
BAM Utiliteitsbouw realiseert samen met Vloerenbedrijf van Rijbroek Centrumplan Hoek Promenade te Uden
Van Rijbroek realiseert voor dit project de afwerkvloeren in de vorm van gietdekvloeren op isolatie.

Stadscentrum Waddinxveen: 45.000m2 gietvloeren op isolatie

Een nieuw hart voor Waddinxveen. Met winkels, woningen en appartementen. Pleintjes, straatjes, groen en een parkeergarage. Waar mensen kunnen wonen, werken, winkelen of gewoon gezellig vertoeven. Een plek in Waddinxveen waar mensen elkaar ontmoeten. Het totale project omvat huur- en koopwoningen met winkels en voorzieningen.

Vloerenbedrijf van Rijbroek draagt in dit project zorg voor de afwerkvloeren in de vorm van gietdekvloeren op isolatie.

fase 1:
20.000 m² winkelruimte!
1.500 m² bibliotheek
260 woningen. Woningen voor starters, families en senioren.
1.200 parkeerplaatsen in een overdekte parkeergarage op maaiveld

Van Rijbroek realiseert voor dit project de afwerkvloeren in de vorm van gietdekvloeren op isolatie.
Van Rijbroek realiseert voor dit project de afwerkvloeren in de vorm van gietdekvloeren op isolatie.
Bouwcombinatie Heijmans-Hendriks Nijmegen v.o.f. - 115 appartementen Maas-Waal Toren te Nijmegen

115 appartementen Maas-Waal Toren te Nijmegen

Bouwcombinatie Heijmans-Hendriks Nijmegen v.o.f. - 115 appartementen Maas-Waal Toren te Nijmegen
Bouwcombinatie Heijmans-Hendriks Nijmegen v.o.f. – 115 appartementen Maas-Waal Toren te Nijmegen

Dit project is door ons uitgevoerd in opdracht van Bouwcombinatie Heijmans-Hendriks Nijmegen v.o.f.
Het project bestaat uit 44 huur- en koopappartementen & 71 huurappartementen.

Meer informatie: www.maaswaalwonen.nl.

Artist impressions - Zorgkruispunt Broekgraaf Leerdam - aannemer Bergheg

Nieuwbouwplan overBurght te Geldrop-Mierlo

Artist impressions - Zorgkruispunt Broekgraaf Leerdam - aannemer Berghege
Artist impressions – Zorgkruispunt Broekgraaf Leerdam – aannemer Berghege

Dit project wordt door ons uitgevoerd in opdracht van projectontwikkelaar v.o.f. overBurght (een samenwerkingsverband tussen Adriaans Groep en SDK Vastgoed). Aannemers voor dit project waren Adriaans Bouwgroep en Stam + De Koning.
Het omvat patiobungalows (25), herenhuizen (63), woninging (54), en appartementen (121).

De project wordt naar verwachting in 2009/2010 opgeleverd.

Meer informatie: www.overburght.nl